Om klubben

Historikk

En gruppe lokale klatrere foreslo høsten 2014 at det bygges en ordentlig innendørs klatrevegg innenfor veggene til det nye Røykenbadet. Etter flere runder med innspill og argumentasjon ble klatredelen inkludert i prosjektet som en «opsjon» våren 2015. I juni samme år kom beskjeden at klatreveggen ville bli bygget innenfor prosjektets økonomiske rammer.

Initiativtakerne fortsatte dialogen med kommunen om drift og aktivitetstilbud, og dermed oppsto behovet for å danne klatreklubb.

Tradisjonelt er Røyken og Hurum innenfor dekningsområdet til Drammen klatreklubb (DKK). Rådslag med DKK og initiativgruppa i februar 2016 konkluderte med at det måtte bli en egen klubb i Røyken og Hurum. (RÅDSLAG klatreanlegg i Røyken 23 feb_2016)

Røyken og Hurum Klatreklubb ble stiftet i Hyggen 12. april 2016. Antall medlemmer er 282 (31. des 2019)

Klubben har siden åpningen av Røykenbadet i 2017 drevet idrettsaktiviteter for barn og ungdom og klatrekurs i klatreanlegget, i all hovedsak på frivillig basis. En skriftlig avtale mellom RHKK og Røykenbadet regulerer ansvar og oppgaver innen vedlikehold, rutefornying, aktiviteter og sikkerhet.

Vedtekter